Ventilator fluorwasinstallatie gereviseerd

In de zware industrie worden rookgassen die ontstaan in het productieproces gewassen om zo zware metalen en giftige stoffen eruit te filteren. Om grote hoeveelheid rookgassen te verplaatsen zijn grote ventilatoren nodig. Deze ventilatoren met een doorsnede van bijna 2.5m worden door STAALWERK al geruime tijd onderhouden en gereviseerd.

Alle draaiende onderdelen zoals de motor en de waaierbladen worden gedemonteerd zodat het ventilatorhuis kan worden ontroest.
Die rookgassen zorgen voor een sterke degradatie van het staal waarbij wij de nodige reparaties uit moeten voeren op het ventilatorhuis.
Eventuele onrondheid wordt uit de behuizing gehaald zodat de nieuwe waaierbladen niet aanlopen.
De behuizing wordt daarna vakkundige geconserveerd door onze buren De Back Conservering Groep.

Nieuwe onderdelen zoals de gegoten aluminium waaierbladen en een nieuwe of gereviseerde motor worden bij ons aangeleverd zodat de ventilator weer kan worden samengebouwd. Uiteraard dienen de waaiers eerst gebalanceerd te worden, dit doen we altijd in samenwerking met Facta (voorheen Vos Rotating).

Voordat de ventilator weer klaar is voor een volgende ronde worden nog even de vetslangen doorgesmeerd en alle nieuwe bouten en moeren op moment vastgezet.

Zo is deze ventilator door een knap staaltje werk weer klaar voor een volgende ronde!

Oude staat ventilator
Nieuwe staat ventilator