Over STAALWERK

Een betrokken en gedreven familiebedrijf

In 1960 startte Herman Elberse een klein constructiebedrijf in Vijfhuizen. Inmiddels is STAALWERK in de IJmond uitgegroeid tot een gevestigde naam in staalbouwkundige constructies en werktuigbouwkundige installaties. Een jong familiebedrijf met traditionele familiewaarden.

Al een jaar na de oprichting verhuisde STAALWERK naar oud-IJmuiden en ging het een relatie aan met (de voorlopers van) Tata Steel die tot op de dag van vandaag aanhoudt en succesvol is. In 1982 voegde de huidige eigenaar van STAALWERK, Ron Warnaar, zich bij het nog bescheiden team.

Rode draad in de geschiedenis

Hij werd verantwoordelijk voor een activiteit die de groei van STAALWERK aanjoeg: het opknappen van cokesovendeuren. Dat aantal kon oplopen tot 20 stuks per week. Het is een mooie rode draad in onze geschiedenis geworden. Binnen een orderportefeuille die steeds groter en gevarieerder is geworden, reviseren we nog altijd de cokesovendeuren.

 

Foto: Werkplaats STAALWERK in den beginnen

Actief in verschillende sectoren

In 2000 namen Ron en Elly Warnaar STAALWERK over en in 2006 werd op de huidige locatie aan de Rooswijkweg 251 een groter bedrijfspand in gebruik genomen. STAALWERK heeft zich ontwikkeld tot hoofdaannemer van grootse staalbouwkundige projecten in de industriële dienstverlening. Met ons vakmanschap en ervaring maken we het verschil in de zware industrie, civiele bouw, maritieme industrie en offshore. Daar zijn we trots op.

 

Foto: STAALWERK op locatie in de jaren 80

STAALWERK-familie

Tegenwoordig is de derde generatie actief in het bedrijf met zonen Ferry en Michel. Het maakt STAALWERK tot een jong familiebedrijf, maar wel één met traditionele familiewaarden. Wij gaan ver in onze loyaliteit aan klanten. Als het moet zetten we altijd een stap extra voor een geslaagd project.

Daarnaast geloven wij dat een bedrijf ook zorg moet dragen voor haar (naaste) omgeving. Dat begint bij de eigen medewerkers. Wij delen lief en leed met elkaar en streven ernaar dat dat iedereen zich onderdeel voelt van de ‘STAALWERK-familie’.

 

Foto: STAALWERK wint OOM-Award 

Groots in de omgang met onze omgeving

Maar ook de gemeenschap kan op ons rekenen. Al vele jaren sponsoren wij lokale voetbalclubs, ondersteunen goede doelen als Stichting Doe een Wens en geven mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt de kans om zich bij ons te ontwikkelen. Zo voeren we niet alleen indrukwekkende projecten uit. We willen ook groots zijn in de omgang met de wereld om ons heen.

 

Foto: Één van de eerste sponsoracties

Onze directie

Ron Warnaar


Algemeen directeur

Ferry Wichmann

Technisch directeur

Michel Warnaar

Operationeel directeur

Meewerken aan grootse klussen?

Of je nu scholier bent, denkt aan omscholen of een ervaren kracht. We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s die ons team komen versterken!

Bekijk de vacatures

Ook een grootse klus?

We helpen je graag!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.