Wielgraver deels gerenoveerd

In juli 2016 heeft STAALWERK bv op het terrein van de opdrachtgever van een wielgraver een aantal beschadigde en versleten delen vervangen en gerepareerd. De wielgraver wordt gebruikt om ijzererts af te graven en te verplaatsen naar de transportband die de erts verder afvoert. Tijdens visuele controles en reguliere inspecties zijn er beschadigde en versleten delen geconstateerd. Hierdoor waren niet alle bordessen en installatiedelen te bereiken.

De opdrachtgever wilde weer een machine die volledig betreedbaar was. Staalwerk heeft daarom in een week tijd verschillende onderdelen aan de machine vervangen en gerepareerd. Zo zijn er twee nieuwe kooiladders aan de wielgraver gemonteerd en diverse leuningen van een aantal bordessen vervangen. De twee trechters van de centrale overstort waren versleten en zijn daarom vervangen voor twee nieuwe. Daarnaast is als laatste ook het opstapbordes gerepareerd.

Om de werkzaamheden binnen de tijdsdruk vlekkeloos te laten verlopen, hebben de monteurs van Staalwerk 12-uursdiensten gedraaid. Daarbij was er de nodige afstemming nodig. De uitvoering vond op een relatief beperkte oppervlakte plaats. Daarnaast werd het werk buiten uitgevoerd waarbij de wisselende weersomstandigheden het er niet makkelijker op maakte. Uiteindelijk is er ondanks dat een prima resultaat afgeleverd, kunnen de trechters weer een aantal jaren mee en is wielgraver door de procesoperators weer veilig en vrij te betreden.

Bekijk vorig project:

Bekijk volgend project: