Start renovatie omloopbordes en bordesvloer transportband A319

In juni is STAALWERK bv begonnen met werkzaamheden rondom transportband A319 op het terrein van de opdrachtgever. De transportband wordt gebruikt om ijzererts mee te vervoeren en heeft daarom regelmatig onderhoud nodig. De staart van de transportband is normaliter te bereiken via het omloopbordes en de bordesvloer maar beiden zijn hevig gecorrodeerd. Er werd vanwege de veiligheid daarom geen gebruik meer van gemaakt.

Om de staart van de A319 toch weer veilig te kunnen bereiken, wordt er een nieuw omloopbordes geplaatst. Dit betekent dat de oude vloer zal worden verwijderd. De bordesvloer is echter voorzien van een slurry coating die teerhoudende componenten bevat. Hierdoor is Staalwerk genoodzaakt om met airstreamhelmen te werken om zo de gezondheid van het personeel te kunnen beschermen. Daarnaast worden er windverbanden gemonteerd om de stabiliteit van de constructie te kunnen waarborgen.

Staalwerk voert de werkzaamheden uit vanaf de oude bordesvloer waar onder ook een tijdelijke steigervloer is gebouwd om vanaf te kunnen werken. Een groot gedeelte van de bordesvloer is op het moment weggegutst. Daarnaast zijn de windverbanden ingemeten en worden aangemaakt. Deze worden later aan de constructie vastgelast conform het ISO 3834-2 certificaat zodat men weer veilig bij de transportband kan komen om hem te kunnen onderhouden.

Bekijk vorig project:

Bekijk volgend project: